Senin, 27 Juni 2011

BUKALAH TOPENGMU

Bang Pendi suka kesel ame si Jabrik, gara-garanye die suka nyela..."Kalo mao ngomong, topenglu buka dulu Pen!" gitu celetuk si Jabrik. Prasaan Bang Pendi kagak jelek-jelek amat, lagian  kalo dibandingin ame si Jabrik mukanye Bang Pendi lebih ganteng kemane-mane. Kalo ibarat kate muka Bang Pendi kayak si James Bond Pierce Brosnan, nah kalo si Jabrik muka kayak meja prasmanan, hehe.

Eh, ngomong-ngomong soal buka topeng. Sohib Bang Pendi, Bunda Loving (Bunda Zita Erwina) dan Celotehan (Non Three) kayaknye pengen juga ngeliat Bang Pendi buka topeng. Dan ngasih tugas buat ngebuka 10 hal tentang diri Bang Pendi. Sebenernye tugasnye rade-rade berat juga sih...bukan ape-ape, soalnye guru spiritual Bang Pendi pernah bilang...ilmunye Bang Pendi bakalan luntur kalo sampe buka-bukaan, hehe. Lagian Bang Pendi juga malu kalo disuruh buka-bukaan, soalnye ibarat dari Sabang sampe Merauke, dari Miangas sampe pulau Rote...panunye Bang Pendi ada dimana-mana, hehe.

Ya okelah...sebagai orang yang baik hati dan rajin cabut bulu ketek, Bang Pendi tetep senang hati ngerjain tugasnye dan inilah 10 hal tentang Bang Pendi...

1.  Walau di KTP tertulis Bang Pendi tinggal di Jakarta tapi sebenernye Bang Pendi tinggal jauh dari hingar bingar kota Jakarta. Bang Pendi cuma anak kampung yang tinggal dipinggiran kota Jakarta, kalo sohib tau Universitas Indonesia (UI) Depok. Nah, kira-kira sekitar situlah tempat tinggal Bang Pendi. Maklumlah, dulu Bang Pendi bekas Rektor UI, eh..bukan! maksudnye tukang cari rumput di UI, hehe...

2. Bang Pendi paling jago memanjat, segala macam pohon bisa Bang Pendi panjat kecuali pohon toge, hehe. Ada ceritanye kenape Bang Pendi jadi jago panjat, Bang pendi emang lahir dari keluarga yang penghasilannye pas-pasan, jadi yang namanye uang saku Bang Pendi jarang-jarang punya. Nah, waktu kecil dan saat musim layang-layang, Bang Pendi nggak punye duit buat beli layangan. Akhirnye cuma bisa nunggu layangan putus doang. Karena waktu itu masih banyak pohon, layangan yang putus seringkali nyangkut dipohon. Nah, karena keinginan untuk punya layangan tanpa membeli begitu kuat, hingga setinggi apapun pohonnya tetep Bang Pendi panjat termasuk di pohon bambu sekalipun, hehe.

3.  Bang Pendi paling suka makanan pedas apalagi yang namanya rujak. Wah, jangan ditanya dah....dari rujak buah biasa, rujak bebeg sampe rujak bibir, Bang Pendi paling demen dah! hehe. Sayangnya sekarang Bang Pendi kudu ngurangin makan makanan pedes karena punya penyakit maag. Dan itu sering-sering kumat, apalagi kalau hari sudah malam. Mah...mah.....malam jumat nih! hehe.

4.  Olahraga favorit Bang Pendi adalah sepakbola, walau banyak permainan yang Bang Pendi bisa...macam bola volley, tenis meja, bulu tangkis, catur bahkan maen serong... hehe. Sejak kecil bakat sepakbola cukup menonjol bahkan ortu sempat berniat menyekolahkan Bang Pendi di sekolah atlet Ragunan agar bakat nya bisa tersalurkan. Sayangnya saat pendaftaran, Bang Pendi salah masuk. Bukannya kesekolahan Ragunan tapi malah ke kandang orang utan di kebon binatang Ragunan, jadi batal deh...hehe.

5.  Bang Pendi paling kagak bisa berenang. Mungkin trauma karena waktu kecil  sering dilarang untuk berenang di kali Ciliwung dan ditakut-takutin kalo disitu ada buayanya. Jadi kalo temen-temen berenang, Bang Pendi cuma bisa ngeliatin dan kebagian jagain baju mereka. Sekarang masih pengen belajar berenang tapi kalo yang ngajarin cewek cakep yang punya body kayak palem botol, Bang Pendi mao dah...hehe.

6.  Bang Pendi super duper gaptek, jadi kalo sohib ngomongin soal IT...wah, Bang Pendi nyerah dah. Kenal sama komputer aja belon lama, abis dari dulu tuh komputer kalo diajak kenalan ngabur-ngabur mulu, hehe.

7.  Bang Pendi seorang perokok, dan itu bukan hal yang membanggakan bagi Bang Pendi. Sebenernye ude lama Bang Pendi coba ngilangin kebiasaan buruk itu, tapi masih susah. Tapi sekarang ude mulai bisa ngurangin, maksudnye ngurangi beli! klo minta sama temen, masih tetep....hehe.

8.  Bang Pendi orangnya minderan alias serba nggak pede kalo mao ngapa-ngapain. Termasuk dalam hal pergaulan, rasanya masih kesulitan dalam berkomunikasi dan bersosialisasi dengan orang lain. Jadi terkesan pendiam dan tak banyak omong, apalagi kalo ude beduaan sama cewek cakep ditempat sepi dan gelap. Kalo seperti itu sih, pasti moto Bang Pendi..."Talk Less Do More!" hehe...

9.  Bang Pendi punya kebiasaan memendam perasaan, makanya di kebon banyak bekas galian tanah tempat Bang Pendi mendem perasaan, hehe. Maksudnye kalo punya masalah, Bang Pendi seringkali menyimpannya sendiri dan seringkali pula masalah-masalah itu bertumpuk bagai bisul yang semakin lama makin besar. Kadangkala, apa yang dirasain ame Bang Pendi cuma berani diungkapin lewat puisi, monolog ataupun cerpen. Dan postingan sarap di blog ini juga salah satu cara Bang Pendi mengurangi beban pikiran, hehe.

10.  Apa yang di inginkan Bang Pendi dalam hidup ini cuma satu yaitu jadi orang bener...(jangan sampe salah baca, jadi orang bener! bukan bener-bener orang. Kalo bener-bener orang nanti ada yang ngira selama ini Bang Pendi bukan orang, hehe). Maksudnye, bener jadi anak, bener dalam berkeluarga, bener dalam bermasyarakat, bener dalam beragama dan bener-bener lainnya.

Nah, kira-kira seperti itulah 10 hal tentang diri Bang Pendi. Walau belum semua keanehan-keanehan dalam diri Bang Pendi yang terungkap tapi 10 hal diatas, Bang Pendi rasa cukup mewakili.

Rabu, 22 Juni 2011

SUNGGUH TERLALU...

Jakarta ude ngerayain ulang tahunnye yang ke 484. Ude tua banget ye...? Tapi biar tua, Jakarta ibarat jande kaya yang masih keliatan bahenol dan  royal ame duit, juga masih seneng dandan. Sehingga masih banyak orang-orang yang berebut ngedeketin die buat ngedapetin duitnye, hehe....sayangnya, walau bahenol tapi punya penyakit yang kagak sembuh-sembuh...ada kurap, kudis, panu juga korengan...(maksudnye, masalahnye makin banyak!hehe..). Nah, kalo orang-orang mah berebut nyari duit...Bang Pendi mah enggak, dia malah nyante-nyante aje.

"Heh...pagi-pagi bengong aje kerjaanlu! rejeki bisa dipatok ayam noh..." tereak Nyak Salminah, enyaknye Bang Pendi. Bang Pendi yang kaget jadi nyusruk dari atas bale-bale.

"Bujug dah...Kalo negor jangan pake tereak-tereak apa Nyak! Ngagetin aje..."

"Lagian daripagi ngejogrok disitu kagak pindah-pindah. Ngasih makan ayam kek..! Bantuin Babehlu macul kek..! Noh...liat orang-orang pade getol usahe nyari duit. Elu malah diem aje, gimane mao maju kalo males kayak elu!?" Bang Pendi langsung diem, apa yang diomongin enyaknye emang seribu persen bener. 

Kadang-kadang kalo ketemu temennye die jadi malu, apalagi kalo tau mereka ude pade sukses. Kayak si Ridwan, temennye dari Padang ntu...cuma jualan CD cewek ame kutang sekarang ude sukses. Si Poltak ude jadi pengacara, si Trimo ude jadi pengusaha bakso telor cecek, hehe. Pernah die ketemu si Poltak dijalan, Bang Pendi malah jadi bahan tertawaan...

"Hei kawan...Gimana kabarnya? bisnis apa sekarang?" tanye si Poltak. si Jabrik yang kebetulan jalan bareng ame Bang Pendi langsung nyeletuk.

"Wah, si Pendi mah masih karyawan Tempo Bang. Kerjaannye ngetik..."

"Bah...hebat kali kau! jadi wartawan pula rupanya..."

*"Bukan wartawan Bang... tapi kerjaannye tempo-tempo macul dikebon, tempo-tempo nyari kayu bakar. Kerjaannye juga ngetik...kadang ngetik daon singkong, kadang ngetik daon melinjo, kadang juga ngetik pete.." si Jabrik cengengesan. * celetukan temen

"Itu metik...bukan ngetik!!" Bang Pendi melotot. Si Jabrik ame si Poltak ngakak.

Bang Pendi nyadar kalo orang seantero kampung ude nganggap die orang males. Tapi sebenernye  Bang Pendi bukannye males tapi die kagak mao usaha aje, hehe...sami mawon ye.
Tapi Bang Pendi bertekad mao berubah. Biarin deh, die jualan cd cewek ame kutang (walo pas jualan, pasti pikiran ngeresnye kagak bakalan ilang-ilang dan  bawaannye ngikik mulu, hehe).
Yang penting usahe...ye nggak!?

"Pen....Peeeeen! celana panjang coklat  ame kolor ijo babeh, pade kemane ye...elu ngeliat gak Pen!?" tereak Babeh Jupri.

"A..a..anu Beh, celana ame kolornye ude Pendi jual. Aye pan lagi belajar usahe jualan..."

"Hah...usahe palelu pitak! usahe sih usahe, tapi kenape celana gue yang elu jual...keterlaluan banget lu jadi anak. Sini lu...!!" tereak Babeh Jupri sambil bawa gesper dan nyamperin Bang Pendi. Tau gitu, Bang Pendi langsung ngacir....

"Enyaaaaaaaaaaaaaakkk!!"

Niat jualan cd ame kutang, kenape jadi celana kolor babehnye yang dijual ye..? Bang Pendi emang sungguh terlalu...


Selamat Hari Ulang Tahun Jakarta yang ke 484
Semoga makin bahenol aje deh...

Jumat, 17 Juni 2011

IDENYA BANG PENDI

Baca postingan temen, Bang Pendi mikir. Iye..ye, taon 2014 ude di depan mata, masa pemerintahan Pak SBY ude deket-deket lagi mao abis tapi kayak-kayaknye masalah korupsi di negara ini bukannye pade ilang tapi kayaknye tambah merajalele, hehe.

Susah juga emang buat ngeberantasnye, klo temennye Bang Pendi bilang sih sebenernye maling atawe koruptor ntu terbagi menjadi 2 type :

1. Type maling/koruptor yang melakukan kejahatannya karena terpaksa atau karena kebutuhan hidup. Kalo maling kecil mungkin buat makan keluarganye tapi kalo koruptor barangkali merasa kurang terus karena gaya hidup. Walau gajinye gede, tapi anaknye yang satu minta beliin BMW, anak satu lagi minta Mercedes, bini tua minta beliin rumah baru, bini muda minta beliin kapal pesiar, selingkuhan minta jalan2 ke Paris. belon lagi ngejar setoran buat balikin modal, karena waktu masuk PNS pake duit sogokan, hehe.

2. Type maling/koruptor yang melakukan kejahatannye bukan karena terpaksa tapi karena hoby. Hoby? hoby kok maling? hehe. Nah type yang kayak gini rada2 susah ngeliat ada yang nganggur dikit, kagak pake lama...maen embat aje! Type yang kayak gini paling susah diberantas, yah..namanye juga hoby klo kagak niat bener, susah ngilanginnye.
Sok tau ye!? hehe..

Nah, sebenernye itu yang lagi diomongin Bang Pendi ame Bang Mamat dan si Jabrik. Gara-gara maling mulai merajalela lagi di kampungnye Bang Pendi. Jangankan peralatan elektronik, CD nye Bang Pendi yang ude bolong-bolong aje ikut ke embat juga. Parahnye lagi...kalo ga keburu ketahuan, neneknye Bang Pendi juga ikut dibawa (disangkanye barang antik, kali ye!? hehe).

"Heran ye? Padahal siskamling kite tetep jalan tapi kenape maling-maling pade berani ye..?" tanya si Jabrik.

"Dimane-mane maling biasanye emang lebih pinter daripade polisi. Makanye sistim siskamling kite sekarang yang perlu direboisasi, Brik!" celetuk Bang Pendi.

"Reboisasi? pitak di kepalelu tuh yang perlu direboisasi, biar tumbuh rambut..." balas Bang Mamat.

"Yah, namanye juga si Pendi Bang, yang nilai Bahasa Indonesianye jeblok. Disekolahan waktu ditanya arti pribahasa...Bagai katak dalam tempurung, die malah jawab...kurang kerjaan aje tuh katak! ngapain juga maen dibawah tempurung..." kate si Jabrik sambil ngakak. Bang Mamat ikut-ikutan ngakak.

"Wah, sarap lu Pen! kagak takut dijitak guru?" kata Bang Mamat.

"Ade lagi Bang. Waktu disuruh ngartiin pribahasa...Lain ladang lain belalang, lain lubuk lain ikannya. Eh, die bukannye jawab tapi malah protes....Kalo laen ladang laen belalang mungkin bener Pak! tapi kalo laen lubuk laen ikannye kayaknye gak bener tuh. Soalnye, kagak di danau kagak dikali semuanye sama, yang banyak cuman ikan sapu-sapu...!" sambung si Jabrik sambil cekakakan.

"Ah, elu Brik...malu-maluin gue aje. sekarang gimane nih supaya bise bikin maling kapok!?" ujar Bang Pendi.

"Emang rada susah Pen, kalo mao bikin kapok. Jangankan maling kecil, yang korupsi gede-gedean aje kagak ade yang kapok. Lah, gimane mao kapok? ude tau die itu korupsi...tapi kagak ditangkep. Eh, malah dibiarin pergi keluar negri hanya karena alasan berobat. Sekalinye ketangkep, dipenjare malah dikasih fasilitas mewah...ude gitu bisa bebas keluar masuk sesuka hati, hebat pan....!? Dan yang terakhir kasusnye si Malinda Dee, ude tau die banyak makan duit negare. Eh, mao operasi masih mao pake Jamkesmas yang mestinye buat rakyat kecil..." kata Bang Mamat.

"Nah, itu gare-gare si Malinda nye cuma dihukum 2 bulan. Jadi payudaranye sakit tuh..!" celetuk Bang Pendi.

"Ah, yang bener lu Pen? duit ngebobol banknye pan banyak, kok cuman dihukum 2 bulan? lagian ape hubungannye hukuman 2 bulan ame payudara?" si Jabrik heran.

*"Iye bener cuma 2 bulan, tapi tiap hari disuruh netekin narapidana satu LP.., gimane kagak kempes lagi tuh payudaranye!" Bang Pendi, si Jabrik ame Bang Mamat pade ngakak. Abis ngakak, Bang Pendi punya ide buat bikin kapok maling-maling. (*celotehan temen)

Seminggu kemudian, para peronda termasuk Bang Pendi bisa nangkep maling yang lagi beroperasi. Aneh tapi nyata, kali ini si maling mohon-mohon minta digebukin aje daripade nurutin maonye Bang Pendi. Para peronda yang laen juga bingung, kenape dilarang Bang Pendi gebukin tuh maling. Tambah bingung lagi pas denger kalo Bang Pendi mao nyediain makanan buat tuh maling.

Bener aje, ternyata Bang Pendi bawain 2 piring makanan tapi isi piringnye beda. Yang satu isinye tahi kambing dan yang satu lagi isinye tahi kebo, nah...si maling disuruh makan sampe abis 2 piring ntu!. Jelas aje tuh maling nangis bombay disuruh makan gituan, so pasti die kapok maling dikampungnye Bang Pendi lagi, hehe.

Nah, ntu idenye Bang Pendi buat bikin maling kapok. Ada yang punya ide lain..? hehe..

Selasa, 14 Juni 2011

PENGEN NGADEM...

Wah, runyem dah...
Tiap hari nonton tv, beritanye bikin kepale puyeng aje. Denger pelaku korupsi, Nazaruddin ame Nunun Nurbaeti yang kagak ketangkep-tangkep (kagak ketangkep ape sengaje diumpetin ye!? hehe..). Atau denger berite PSSI yang kagak selese-selese, terus berita perselingkuhan artis Aura Kasih ame Bang Pendi, hehe. Karena keseringan puyeng nonton berita, akhirnye Bang Pendi milih nonton drama Korea " Dong Yi " di indosiar. Ude persis ibu-ibu ye..? hehe

Nah, daripade terus-terusan puyeng, Bang Pendi juga pengen ngadem sekalian mao bagi-bagi award. Ini die awardnye...




Award ini Bang Pendi kasih ke semua sohib-sohib yang ude follow atawe siape aje yang ude mao mampir di mari. Pokoknye semua tanpa pandang bulu (soalnye geli kalo sampe ngeliat bulunye, hehe...). Buat sohib-sohib yang berkenan, silahkan dicomot dah....

Jumat, 10 Juni 2011

REUNINYA BANG PENDI

Umurnye Bang Pendi ude kepale tige tapi urusan jodoh rasa-rasanye masih jauh. Bayangin aje, temen-temen seangkatannye ude pade punye anak seumuran anak SMP, die belon juge nemuin perempuan yang mao diajak kolaborasi buat bikin anak, hehe. Sama aja dengan jodoh, rejekinye juga bise dibilang seret. Sampe sekarang die masih nganggur, dulu kerja di tokonye Koh Achong die dipecat gare-gare keseringan kentut waktu ngelayanin pembeli. Coba-coba jualan duren, die kapok. Gare-gare ujung kakinye ketiban duren sampe pecah jadi lima, hehe. Lame-lame die mikir, ternyate jodoh ame rejeki ada korelasinye, rejeki seret jodoh juge bise ikut seret. Saking susahnye dapet cewe, babehnye sempet nyeletuk.."Mangkanye cewe banyakin! jangan pitak di palelu yang dibanyakin..." set dah...tega amat ye! hehe..

Kalo lagi pusing gini, biasanye Bang Pendi ngeloyor ke warungnye Mpok Mumun. Biase..nyari utangan, hehe. Nyampe disono, ude ada si Udin ame si Makmun, temen seangkatannye waktu di SMP. Kedengerannye sih lagi ngomongin soal reuni.
"Nah...nah, elu pade mau ngadain reuni ye?" Sela Bang Pendi.
"Ah elu Pen, ngagetin gue aje! Lagian mau tau aje lu..." Ujar si Udin.
"Yah...mentang-mentang di SMP gue paling imut, baik hati, tidak sombong dan rajin cukur bulu ketek. Elu pade mao reunian, gue kagak diajak-ajak.." Bang Pendi rade ngedumel. Si Udin ame si Makmun saling pandang ( tapi kagak pake kedip-kedipan mata, hehe..). Die bedue langsung ngakak.
"Iye..iye deh gue kasih tau. Reuninye besok minggu, selepas Johor di rumah Markonah" kate si Makmun sambil nahan-nahan tawa.
"Heh...Markonah temen kite yang ude janda ntu?" Bang Pendi nyengir seneng.
"Huuuu...dasar Pendi! Denger jande...langsung deh" celetuk Mpok Mumun.

Hari minggu siang, Bang Pendi ude rapi jali. Baju baru, celana baru...sepatu juga baru (Baru ngembat di kampung sebelah, maksudnye...hehe). Belon Johor Bang Pendi ude nyampe di rumahnye Markonah, lumayan bise pedekate ame ntu jande sebelon temen-temennye dateng, pikirnye...hehe.
"Eh...elu Pen. Mao ngapain kesini?" tanye Markonah heran.
"Ta..elah tega amat lu, pake ditanyain mao ngapain. Gue pan mao ngeliat reunian, emangnye kagak boleh!?" ujar Bang Pendi.
"Reuni? Bo..bo..boleh. Oh..iye, masuk deh Pen. Elu mao ngopi?"
"Boleh deh, sambil nungguin temen. Eh...mao reunian kok pake ade balon segale?" tanye Bang Pendi pas ngeliat ade balon-balon digantung.
"Iye...reuninye sekalian ngerayain ulangtahun anak gue yang SMP" jawab Markonah.

Abis nganterin kopi, Markonah ijin kebelakang buat nyiapin kue. Bang Pendi duduk diteras depan sambil nguyup kopinye. Nggak lama, dateng satu persatu anak-anak kecil sepantaran SMP. Sebenernye Bang Pendi agak heran..."Reunian gue kok digabung ame anak-anak kecil sih?," akhirnye die cuek. Tapi sampe acara ntu anak-anak ude mao bubar, si Udin ame si Makmun belon juge keliatan batang idungnye. Karena penasaran, akhirnye die nanya juga me Markonah.
"Mar...sebenernye acara reuni kita jam berapa sih? kok sampe jam segini, yang laen belon dateng.."
"Reuni kita? Siapa yang mao reuni?. Yang ada...ntu anak gue yang reunian ame temen-temen SD nye.." jawab Markonah. Muka Bang Pendi langsung merah kayak tomat busuk, kagak permisi lagi die langsung ngeloyor pergi.
"Kurang asem..!! Gue di kadalin si Udin ame si Makmun..." Bang Pendi ngedumel. Dijalanan, die ketemu ame mereka.
"Udahan Pen...reuninye?" tanya si Udin.
"Udahan palelu bau menyan! Brengsek lu pade...." Bang Pendi ngamuk-ngamuk. Si Udin ame si Makmun ngakak ampe guling-guling.
"Lagian, orang gue lagi ngomongin reuni anak gue...elu maen nyela aje. Salahlu sendiri...!!" si Udin ame si Makmun ngakak lagi.