Kamis, 14 April 2011

SINDROM NORMANIPUS

Wah, saban hari kalo ngeliat tipi, yang ada isinya Briptu Norman mulu. Hebat bener ye... die jadi ngetop mendadak kayak artis. Tapi kire-kire, die masih mao jaga pos nggak ye? hehe. Nah, gare-gare keseringan ngeliat Bang Norman ntu, Bang Pendi jadi kayak kena sindrom. Mendadak aje, die jadi demen nonton pelem India, lagu India, gaya India. pokoknye ape aje yang serba India. Tapi kagak ape-ape deh, daripade keranjingan nonton bokep kayak anggota DPR, mending keranjingan lagu India. Ye nggak?

Bang Pendi sekarang mulai hapal ame artis-artis India. Dari mulai artis senior kayak Amit-Amit Manacahan, Garukh-Garukh khan sampe Sirih Kapoor dan Kajol Geal-Geol. Belon lengkap rasanye kalo nggak bise ngomong kayak orang India, yang suka godek-godek ntu lho... makanye Bang Pendi mulai latihan godek-godek kepalanye, walau pernah penumpang satu angkot langsung pade turun gare-gare nyangka Bang Pendi kumat ayannye. 

Dan yang lebih parahnye lagi, sekarang Bang Pendi kagak boleh ngeliat tiang nganggur. Entah ntu tiang jemuran, tiang bendera ampe orang lagi berdiri aje bise jadi tempat die nyanyi sambil muter-muter. Lagu yang die nyanyiin...
K'tumbar Jahe... K'tumbar Jahe...Hei... hei...
K'tumbar Jahe... K'tumbar Jahe...Hei... hei...
( ntu lagu India, ape orang jualan bumbu masak ye? hehe )

Nah, gare-gare Bang Pendi kayak gitu, imbasnyepun jadi luar biase...
Sekarang ibu-ibu kalo lagi jemuran pakaian, pasti ditemenin lakinye yang siap megang pentungan. Ada lagi yang lebih sadis , ntu tiang jemuran dililitin kawat berduri kayak pohon mangga. Ntu gare-gare saking takutnye, tiang jemuran jadi doyong (miring) atawe rubuh gare-gare diputerin Bang Pendi. Disekolah SD, sekarang ada kebijakan meniadakan upacara bendera dan tiang benderanye juga dicopot. Orang-orang  juga langsung pade nongkrong kalo ketemu die di jalan, seperti ibu-ibu yang beli sayuran, tukang siomay, tukang bakso sampe Pak Lurah yang lagi ngobrol ame stafnye di depan kantor, langsung pade nongkrong. Semua pade takut jadi tempat muternye Bang Pendi! hehe

Emang berat tantangannye buat ngejalanin hobi barunye ntu. Tapi akhirnye kemaren die nyerah dan kapok, kagak lagi-lagi bergaye India. Ntu gare-gare tiang jemuran ame tiang bendera kagak ade lagi yang bise diputerin, terus die muterin pohon mangga. Badannye langsung gatel-gatel, karena ternyate disitu ada ulet bulunye. Bang Pendi sempet heran, prasaan berita kemaren... ntu ulet bulu lagi piknik di Bali, kenape ude sampe sini ye?

Batal deh, Bang Pendi ngetop kayak Briptu Norman. Tapi justru dari situlah Bang Pendi dapet hikmah, kalo mao berhasil... kagak perlu dah ikut-ikutan orang. Jadi diri sendiri, ntu lebih baek...ye nggak?





Selasa, 12 April 2011

DEWAN PORNO RAKYAT

Bang Pendi keliatan lagi serius banget baca koran di warungnye Mpok Mumun. Pake geleng-geleng kepale segala, sampe-sampe kagak tau kalo si Jabrik ude duduk disampingnye.

"Eh, elu kayaknye serius amat Pen. Baca apaan sih?'" tanye si Jabrik.

"Ini Brik, gue lagi heran. Yang bikin koran pade sedeng ( gila ) kali ye? masa foto orang pade jungkir balik semua..."

"Yah, otaklu aje yang miring Pen. Gimane kagak jungkir balik! lha, elu bacanye aje kebalik..." sela Mpok Mumun.

"Ya elah, Mpok Mumun protes aje. Pan sekali-sekali perlu inovatif, kreatif dan imaginatif, ye nggak Brik!?"

"Ah, sok tau lu Pen. Nggak sekalian intif-intif?" Mpok mumun cekikikan.

"Ah... Empok, ngintip pake dibawa-bawa. Sekali-sekali buat ngilangin jenuh pan kagak ape-ape. Emangnye anggota DPR aje, yang boleh nonton pelem porno buat ngilangin jenuh"

"Bener tuh Pen! malu-maluin aje ye. Nah, sekarang pade ribut minta bikinin gedung baru. Jangan-jangan minta bikinin kamar tidur tuh, buat naroh gun... yang bisa ngilangin jenuh"

"Bisa jadi Brik..."

"Nah, nah. Kalo ngomongin gituan, pade demen banget dah..." sela Mpok Mumun.

"Ya, bukan ape-ape Mpok. Mereka pan Dewan Perwakilan Rakyat, bukan Dewan Porno Rakyat. Klo nonton dirumah sih kagak ape-ape, masih wajar-wajar aje. Nah, ini pan lagi rapat. Masa orang-orang pade rapat, die malah nonton gituan.  Lagian kalo mao ngeliat  yang telanjang, ngapain juga di hp? Noh, urusin yang pade bugil massal di Jawa Timur. Saking bugilnye, bulu-bulunye aje pade keliatan!" kate Bang Pendi.

"Ah, yang bener lu . Siape yang pade bugil Pen?" si Jabrik penasaran.

"Noh, ulat bulu! Pan pade kagak pake baju tuh, bulunye aje pade keliatan" Bang Pendi cengengesan.

"Ah, sialan lu. Kalo itu mah, nyolek aje, gua bakalan kagak mao..." si Jabrik ngedumel. Bang Pendi ame Mpok Mumun cekakakan.

Senin, 11 April 2011

BAYAR HUTANG LAGI...

Seperti yang ude-ude, Bang Pendi emang kebiasaan banget nunda-nunda pajang award yang dikasih sama sohib-sohib. Ntu emang penyakit lame yang ampe sekarang belon ketemu obatnye, jadi harap maklum dah!
Tapi walau bagaimanapun, Bang Pendi tetep berusahe jadi sohib yang baek, walo telat...paling kagak Bang Pendi ude berusahe ngehargain kepercayaan sohib-sohib yang ude ngasih award-award tersebut. Dan kalaupun ade yang kelewat ato kagak kepajang, Bang Pendi mohon maaf yang sebesar-besarnye, ntu bukan kesengajaan tapi mungkin ude lupa karena ude kelamaan.
Dan yang terpenting dari semua ntu, Bang Pendi tetep berusahe untuk ngejage tali silaturahim dengan sohib-sohib. Moga-moga aje tetep terjalin erat, kalo perlu Bang Pendi beliin power glue biar tambah lengket, hehe.
Nah, inilah award dari sohib-sohib. Eng..ing..eng !!



Ini award dari Non Ata ( Wonderful Life )



Ini award dari Non Sri Wahyuni ( This is Me, Cerye )




Ini award dari Pak Sis ( Djangan Pakies )


Dan ada satu lagi award yang berupa tag atau tugas yang diberikan oleh Bunda Zita Erwina ( Bunda Loving ). Untuk yang ini Bang Pendi mohon maaf yang sebesarnya, karena nggak bisa mengerjakannya. Alasan-alasannya Bang Pendi utarakan di blognya Bunda Loving. Mudah-mudahan masuk akal, 
maaf ya Bunda....

Nah, sekarang kayaknya ude legaan dikit. Bisa joget-joget lagi sama Briptu Norman, sambil dengerin lagu...


Chal chaiyya chaiyya chaiyya chaiyya
Chal chaiyya chaiyya chaiyya chaiyya
Chal chaiyya chaiyya chaiyya chaiyya
Chal chaiyya chaiyya chaiyya chaiyya

Tarik  Maaaang......!!!

Rabu, 06 April 2011

OBROLAN DI WARUNG KOPI ( 25 )

Kebutuhan makin banyak tapi kemampuan makin berkurang, itu yang dialami ame kalangan bawah. Emang ude ketauan kayak gitu, soalnye nyari duit seperak dua perak, susahnye minta ampun. Tapi Bang Pendi rade-rade bingung kalo ngeliat orang yang ude kaya, tapi masih aje ambil cara-cara kotor buat nambah kekayaannye. Ape emang ude lifestyle-nye kayak gitu kali ye? Huh...harta emang seringkali bikin orang gelap mata.

"Ya elah Mpok, bengong aje...kayak patung semar" celetuk si Jabrik pas masuk warung ame Bang Pendi.

"Hush...sembarangan aje lu Brik. Cakep-cakep gitu dibilang patung Semar, pantesnye mah patung bagong!" sambng Bang Pendi. Die bedue akhirnye cekikikan.

"Heh... heh! Elu bedue belon pernah ngerasain dicium ulekan sambel ye? Pagi-pagi ude cari perkara aje" Mpok Mumun melotot sewot.

"Ya, maaaaf... Mpok. Lagian pagi-pagi ude bengong, rejeki bise pade kabur tuh Mpok! Ya ude bikinin kopi dah" kate Bang Pendi.

"Yaaah... elu mah masih bujangan Pen, belon tau ape-ape. Nah, kayak gue... mikirin anak, gimane sekolahnye, gimane makannye, jajannye terus kebutuhan rumah tangge. Belon lagi mikirin laki gue, sekarang pan lagi nganggur. Dapet duit darimane gue, kalo kagak dari warung. Lha, masih mending kalo yang makan disini pade bayar kes. Kalo ngutang gimane?"

"Wah, wah... utang mah jangan dibawa-bawa Mpok. Ade yang kesinggung tuh!" si Jabrik cekikikan. Bang Pendi cuman cengar-cengir.

"Ya elah Mpok, gitu aje dipikirin. Aye emang belon kawin..."

"Belon nikah maksudnye? Kalo kawin, perasaan gue... elu udahan Pen" potong si abrik.

"Heh, sembarangan aje lu. Gue kawin ame siape?"  Bang Pendi bingung.

"Lha, kambing Kong Sanip yang kemaren beranak, bukannye kerjaanlu Pen?" si Jabrik ngakak, Mpok Mumun cekikikan.

"Aiiiihh... sekate-kate lu! kenalan aje belon" kate Bang Pendi sambil mesam-mesem. "Nah, aye terusin yang tadi. Aye emang belon nikah, tapi bukan berarti aye kagak punye masalah. Semua orang punya masalah, baek yang bujangan atawe yang ude keluarga, walau masalahnye mungkin beda-beda. Yang penting mah enjoy  ngejalaninnye, nikmatin hidup aje! Tapi kite tetep usahe sembari sabar juga tawakal..." kate Bang Pendi.

"Lha, tumben lu ngomongnye bener, Pen?" Mpok Mumun takjup.

"Ya maklum Mpok, die emang mantan karyawan TEMPO. Alias, tempo-tempo bener, tempo-tempo sarap!" si Jabrik ngakak lagi.

"Yah, elu Brik. Makanye kalo ngeliat gue, jangan dari luarnye doang. Liat juga dalem atinye, "Don't rujak bebeg pake lemper!" (hehe, istilahnye maksa banget ye...)

"Don't juge a book by it's cover, kaleee Pen..." Mpok mumun cekikikan.

"Nah, maksud aye juga ntu! penampilan luar sering menipu. Nah, kayak si Selly ame si Melinda tuh. Cakep-cakep tapi kerjaannye tepu sini, tepu sono. Sayang pan, anugerah Tuhan dimanfaatin buat yang kagak bener. Makanye kite-kite Brik, jadi cowok jangan gampang ketepu ame penampilan, bahaya!" si Jabrik ngangguk-ngangguk kayak burung celepuk. Sambil ngomong gitu, Bang Pendi ngelirik ke jalanan. Ada cewek yang mao lewat, kulitnye putih, bodinye bohay punya...."Eh, bentaran Brik..." Bang Pendi buru-buru keluar nyamperin ntu cewek.

"Hah, dasar lu Pen! Ngomong doang sebakul. Ngeliat jidat licin, langsung lupa..." Mpok mumun ngedumel.

"Ati-ati Pen, bahaya! jangan ngerujak bebeg pake lemper...!" tereak si Jabrik. Mpok Mumun cekikikan, Bang Pendi cuek, "Sebodo ah! Namanye juga usahe..." hehe...

Sabtu, 02 April 2011

KENA TILANG

Wah, mantap dah! Baru berapa hari operasi 'Simpatik' yang dilaksanain, Pak Polisi ude nilang ribuan kendaraan bermotor. Kayaknye sih, emang kudu sering-sering tuh ngadain operasi kayak gini. Paling kagak, bise nertibin pengendara motor yang kebanyakan pade ugal-ugalan. Selain itu, kalo ngadain operasi kayak gini, duit tilangnye juga jelas larinye kemane. Ye nggak? Walo setuju, tapi Bang Pendi jadi repot juga. Abis sekarang susah kalo mao minjem motor, hehe.

"Brik, motorlu gue pinjem dulu ya"

"Eh, mao kemane Pen? Banyak razia tuh... emangnye elu ude punye SIM C?"

"Ya elah Brik. Jangankan SIM C, SIM O aje gue juga punya"

"SIM O palelu rengat! Emangnye golongan darah, pake ada O-nya segala..."

"SIM O ntu, Surat Ijin Menghamili Orang, Brik" kate Bang Pendi cengengesan.

"Bukan Onta Pen?" ganti si Jabrik yang ngakak. "Ya ude, bawa tuh. Tapi kalo ade ape-ape, tanggung jawab!"

"Beres dah. Eh, gue punya pertanyaan Brik. Burung ape yang paling disukai Pak Polisi?"

"Ye... mane gue tau"

"Ah, payah lu! Dimane-mane Polisi ntu suka burung KuTilang ame burung Emprit, alias suka Tilang ame suka maen sempritan, priiit... priit... priit!" kate Bang Pendi sambil cengar-cengir. Terus ngacir bawa motornye si Jabrik. 

Tapi baru aje keluar dari gang, die ude di stop Polisi
"Selamat siang. Bisa lihat surat-suratnya Pak...?" ujar Pak Polisi ramah.

"Wah, maaf Pak. Aye ude lame kagak maen surat-suratan! Mending SMS-an aje, kalo nggak buka fb" bales Bang Pendi sambil cengar-cengir.

"Jangan main-main! Mana SIM dan STNK?" Pak Polisi yang tadi ramah jadi berubah galak.

"SIM-nya nggak punya Pak"

"Kamu ini bagaimana. Sudah bawa motor nggak pakai helm, tidak punya SIM pula. Sekarang, mau damai atau tilang"

"Damai aja deh Pak. Kalo damai berapa Pak?"

"Lima puluh...!"

"Waduuh... kalo aye kasih  segitu, gimane saya beli helm Pak? Ini aje masih kurang. Gini aje deh , Pak Polisi pan dikenal sebagai pengayom masyarakat. Gimane, kalo Bapak tambahin dulu 25 rebu buat beli helm. Nah, abis beli helm, baru deh kite terusin tilang menilangnye"

"Ya, sudah. Sana beli helm!" ujar Pak Polisi sambil ngeluarin duit 25 rebu (baek bener ye...). Bang Pendi emang bener beli helm, abis ntu Polisi ngikutin die dari belakang. Tapi abis milih-milih helm, die kagak liat lagi Polisi tadi. Langsung die ambil konci, niatnye mao buru-buru ngacir...

"Eh...eh, mau kemana kamu? Urusan kita belum selesai. Nah, tadi denda nggak pakai helm dan nggak punya SIM sebesar 50 ribu. Ditambah lagi coba kadalin saya, dendanya 25 ribu x 10. Jadi semua 300 ribu!"

"Waduuh Pak. Yang 50 rebu aje kagak ade, apelagi 300. Gini aje deh Pak, Bapak ikutin aye ambil duitnye dirumah" Kate Bang Pendi. Pak Polisi kembali nurutin ngomongannye Bang Pendi.

Bang Pendi langsung nyari si Jabrik...
"Nah, ini motorlu Brik gue balikin! Sekalian gue kasih bonus helm sebagai tanda terima kasih. Eh, gue lagi kebelet nih! Gue tinggal dulu ye..." kate Bang Pendi. Si Jabrik jelas aje seneng banget di beliin helm ame Bang Pendi, tapi mukanye langsung berubah pucet, pas ada Polisi yang nyamperin die...
"Pendiiiiiiiiii...!! Brengsek banget dah ah..." tereak si Jabrik sambil nangis Bombay. Abis, mao kagak mao die yang bayarin semua dendanye Bang Pendi.

Maaf ye... Pak Polisi, ini cuma becande. Aye orang baek-baek ko! hehe