Selasa, 22 September 2009

HARI RAYA TELAH USAI

Bulan Ramadhan dan hari raya Idul Fitri telah meninggalkan kite, bagi umat muslim sesungguhnye... pasti ngerase sedih karena bulan yang penuh rahmat dan pengampunan telah pergi dan baru akan kembali sebelas bulan lagi. Kate Ustad Sobri ( pinjem istilahnye bang Akri dari " OKB " he..he ). Bagaikan kupu-kupu, kini umat muslim telah ngalamin tiga tahapan...

Pertame : Sebelum bulan Ramadhan, umat bagaikan ulat bulu yang terlihat menjijikkan dan menakutkan. Karena dalam kehidupan sehari-hari selalu diselimuti dosa dari perbuatan-perbuatan yang di benci Allah.

Kedue : Pade bulan Ramadhan, umat bagaikan ulat yang ber metamorfosis menjadi kepompong. Dimasa ini ( bulan Ramadhan ) umat muslim berusaha menempa dan membentuk dirinya untuk menjadi manusia yang lebih baik karena di bulan Ramadhan umat dapat meningkatkan moral, meningkatkan solidaritas kemanusiaan, meningkatkan rasa persaudaraan, meningkatkan kematangan spiritual serta mencapai keridhoan Allah.

Ketige : Bagai kepompong yang telah berubah jadi kupu-kupu, berwarna-warni nan indah dan sedap dipandang mata. Selain indah..kupu-kupu juga melakukan perbuatan yang menguntungkan makhluk lain dengan menyebarkan serbuk sari ke segala penjuru sehingga dimana-mana bermekaran bunga-bunga yang menyejukkan hati. Begitu juga manusia...setelah melewati bulan Ramadhan dan Idul Fitri kini menjadi manusia baru. Diharapkan setelah itu..semangat, kebiasaan serta akhlak yang telah ditempa di bulan Ramadhan dapat membentuk karakter dan mental untuk tetap konsisten juga Istiqomah dalam menjalani kehidupan sehari-hari di sebelas bulan berikutnya..

Itu kate Ustad Sobri...!

Nah..sehubungan telah lewatnya bulan Ramadhan, episode " Nunggu Beduk " yang cuma sempet 6 episode sementara juga berakhir dan kalo masih bise nulis akan di ganti kembali dengan " Obrolan Di Warung Kopi ". Sebagai ucapan terimakasih untuk sohib yang setia ngebaca cerite ini, pade kesempatan ini aye nulis episode terakhir nunggu beduk...sampai ketemu tahun depan.

" LEBARANNYE BANG PENDI "

Babe Jupri : Cepetan Pen..! dari tadi kerjaanlu makan mulu, di rumah engkong aji juga banyak makanan, ayo..nanti keburu tengari.. ( tereak babe Jupri karena kesel nungguin bang Pendi dari tadi..)

Bang Pendi : Iye..iye ! bentaran napa...kagak sabaran amat, lagian lebaran juga belon nyampe sini..( bang Pendi ngedumel sambil nyaplok potongan ketupat, lalu buru-buru nyamperin enyak dan babenye sambil benerin peci yang rade miring )

Nyak Asiah : Ini Pen..bawa ! ( sambil nyodorin dua rendeng rantang )

Bang Pendi : Set dah..! masak aye di suruh bawa-bawa rantang nyak..kayak bocah aje, lagian masih kayak orang dulu aje..lebaran bawa-bawa rantang ! sekali-sekali ngasih parcel napa...

Babe Jupri : Palelu kucel..! disuruh orang tua ngebantah aje lu.., lagian kalo babe mao ngasih parcel kulkas elu mao manggul..sono lu panggul ! ( babe Jupri sewot, ati bang Pendi mengkered..tapi dalem ati die ngedumel.." Sombong amat..! pake mao ngasih parcel kulkas, itu aje belon lunas. Lagian kalo aye panggul tuh kulkas, ape enyak kaga nangis bombay kulkasnye dibawe " )

Mao kaga mao bang Pendi bawain juga 2 rendeng rantang ntu, mane berat lagi. Satu rendeng isinye lima rantang, dua rantang isinye nasi ame ketupat, satu rantang isi daging semur, satu rantang isi daging pindang dan satu lagi isinye uli ame dodol. Mane sebentar-sebentar salaman kalo ketemu orang di jalanan, mao nggak mao ntu rantang mesti turun naik karena tangan kiri dan kanan bang Pendi nenteng rantang.

Bang Pendi : Kayak lebaran aje nih..! salaman mulu...( lame-lame kesel karena tangannye mulai pegel, babe Jupri melotot tapi bang Pendi pura-pura kaga liat. Pas lewat deket rumah neng Yuli, dari jauh bang Pendi liat neng Yuli lagi salaman ame tamu yang mao pulang. Pas ngeliat bang Pendi..neng Yuli cengar-cengir, ngga jelas nyengir karena seneng ngeliat bang Pendi ape nyengir ngetawain bang Pendi yang lagi nenteng-nenteng rantang ).

Babe Jupri : Ayo Pen..! lelet amat..cape lu bawa rantang ?

Bang Pendi : Kaga..! ( dalem ati sih ngedumel " pake nanya lagi..!" ), eh..be ! aye mao mampir dulu sebentar..lebaran ame temen.

Babe Jupri : Entar aje mampir-mampirnye..yang penting kerumah engkonglu dulu.

Bang Pendi : Bentaran doang be...! ( babe Jupri ngebolehin pas ngeliat muke bang Pendi rade melas, ati bang Pendi jingkrak-jingkrak seneng...buru-buru die ke rumah neng Yuli, di teras ada keponakan Yuli yang lagi pade maen ). Assallammualaikum..Minal Aidhin Walfaidzin, maaf lahir bathin ya neng...! enyak mane neng..?

Neng Yuli : Eh..bang Pendi. Iye bang..same-same, maaf lahir bathin juge ye..! Enyak ade di dapur...bentar aye panggilin..( ngga lame nyak Salmineh nongol sambil mesam-mesem )

Bang Pendi : Maaf lahir bathin nyak..! maapin aye kalo kemaren banyak sale-sale kate..( sambil nyium tangannye nyak Salmineh )

Nyak Salmineh : Same-same...eh ni rantang due-duenye buat enyak ? ( ngeliat bang Pendi nenteng 2 rendeng rantang, bang Pendi gugup...kalo die bilang bukan, die malu ame neng Yuli )

Bang Pendi : Eh..I..iye nyak !, yang atu dari enyak..yang atu dari aye..

Nyak Salmineh : Wah banyak amat...! iye deh..enyak bawa dulu ke dapur, elu duduk dulu dah...! temenin si Pendi Yul..( bukan maen senengnye bang Pendi di bolehin deketan ame Yuli )

Bang Pendi : Ehmm...neng Yuli tambah cakep aje..! tapi rambutnye kenape di kuncir ? cakepan juge di lepas..

Neng Yuli : Ah..abang bise aje ! iye nih bang..rambut aye pade rontok, mangkanye aye iket..

Bang Pendi : Rontok..? ya sudah..ndak usah di cato'-cato', nanti kepalamu gundol..! ( ngikutin iklan shampo..neng Yuli cengar-cengir, keponakan neng Yuli pade ngakak. Lagi asik-asiknye ngobrol nyak Salmineh nongol dari dapur )

Nyak Salminah : Ini..Pen ! bilang makasih ame enyaklu...ini rantangnye cuma gue isi geplak doang...

Bang Pendi : Iye nyak..ngga ape-ape ! ( dalem ati die ngedumel.." cepet amat sih..dapurnye di Bogor kek..!" ). Tapi bang Pendi cukup seneng karena ude bise janjian ame neng Yuli untuk jalan-jalan di lebaran kedue, jalan kerumah engkongnye sambil siul-siul...tapi pas nyampe dirumah engkongnye die kaget ngeliat enyaknye berdiri sambil kacak pinggang..( dalem ati bang Pendi.." wah..mampus gue..! )

Nyak Asiah : Elu kemane aje sih Pen..!? dasar anak kaga semenggah...sini rantangnye..( Masih kacak pinggang dan keliatan bangat marahnye..)

Bang Pendi : Anu nyak..orang dari kereta pade turun semue, ngajak salaman ama aye...nih tangan masih pade pegel ( sodare-sodare bang Pendi pade nyengir...)

Nyak Asiah : Ah..ngomonganlu sebakul Pen..., sini..rantangnye ! lho..rantangnye kok pade kosong Pen..isinye elu kemanain..? ( nyak Asiah bingung..)

Bang Pendi : Anu nyak...! anu..( bang Pendi nggak tau mao ngomong ape.., die langsung ngibrit pas ngeliat enyaknye megang gagang sapu ) Ampun..nyak..! ampun... ( sodare ame keponakan-keponakannye pade ngakak..)


Bang Pendi serta crew dan artis pendukung dari episode Nunggu Beduk he..he..he , mao mengucapkan selamat hari raya Idul Fitri..Minal Aidhin Walfaidzin..mohon maaf lahir dan bathin.

Senin, 14 September 2009

NUNGGU BEDUK ( 6 )

Bang Pendi : Neng Yuuuli.., abang boleh nganterin pulang ga..? ( pas ketemu di luar langgar abis sholat taraweh, neng Yuli cuman angguk aje sambil mesem-mesem malu )

Bang Somad : Eh..Pen ! berani-beraninya lu..ntar enyak Salmineh nyap-nyap baru tau dah..

Bang Pendi : Biarin aje bang..orang anaknye mao ko..! iye kan neng..? ( neng Yuli masih senyam-senyum aje lalu keduanye jalan pulang bareng. Sambil jalan mereka ngobrol, sebenernye bukan ngobrol..abis yang nanya cuma bang Pendi, neng Yuli cuma angguk..geleng ame mesem-mesem )

Bang Pendi : Ah..si eneng dari tadi cuman ngangguk-ngangguk aje kayak burung celepuk..eh maaaaf..! ngomong-ngomong malam minggu ade acara ga neng, kite jalan nyok..!

Neng Yuli : Iiih..abang, mao jalan kemana sih..? ini kan bulan puase. Lagian..malemnye pan taraweh..( akhirnya ngomong juga karena ngga mao di bilang kayak burung celepuk )

Bang Pendi : Ye..jalan kemane kek..! yang penting bise ngobrol, lagian taraweh pan sunnah..kalo dikerjain dapet pahale kalo kagak dikerjain pan kaga ape-ape..

Neng Yuli : Ah..enggak ah..! nanti enyak ngomel. Mendingan kalo mao ngobrol..lewat face book aje bang..

Bang Pendi : Pace buk itu apaan sih..? ( bang Pendi bingung, kedengeran die kayak nama buah..)

Neng Yuli : Face Book baaang..! f-a-c-e b-o-o-k ( sambil ngeja ), gimane ye jelasinnye..itu loh bang kayak ngobrol lewat sms-an gitu deh..

Bang Pendi : Yah..boro-boro gituan neng ! ngadepin komputer mpok aye aje..abang bingung. Abis ditempat ketikannye ade dua shift..nah abang kaga tau, yang shift siang yang kiri ape yang kanan. Maklum dah..abang pan gaplek..! ( sambil cengar-cengir )

Neng Yuli : Iiih..gaptek kaleee..! abang gimane sih.., kalo lewat face book pan kite bise ngobrol sepuasnye, walo kaga ketemu muke..

Bang Pendi : Yah..kaga seru neng..! kaga ade ser..sernye..

Bang Madi : Eh.. besukaan aje kerjalu Pen ! kaga nyadar ape..ini bulan puase ( pas ketemu di tengah jalan )

Bang Pendi : Ye..abang sirik aje.., puase kan di siang hari kalo malem pan kaga..lagian kalo nanti aye bikin bulan pacaran..ape orang puase kaga boleh..?

Bang Madi : Ah..bise aje lu ! dibelakang ade nyak Salmine noh..( bang Pendi celingak celinguk )

Neng Yuli : Ya..ude ya bang disini aje, ude nyampe nih..( gantian bang Pendi yang cuman angguk aje )

Bang Pendi rade puyeng, die ngerase kayaknye didepan neng Yuli die mati gaye karna kaga ngarti face book. Die kaga jadi pulang dan balik lagi mao nyari anak mude yang bise ngajarin die, di pos ronda die ngeliat si Pian ame si Mamo lagi nongkrong.

Bang Pendi : Eh..tong ! elu pade ngarti fes buk ga..bikinnye gimane sih..?

Si Pian : Cieee..mau fesbuk-an ame siape bang..?

Bang Pendi : Ye..orang nanya malah balik nanya.., elu ngarti kaga..?

Si Mamo : Segitunye..! abang bikin status aje dulu..

Bang Pendi : Status..? status apaan..? tersangka ape baru saksi..( si Pian ame Mamo ngakak )

Si Pian : Emangnye kasus kriminal..pake status tersangka, status itu..ape ya Mo..gampangnye sih..status itu data-data pribadi bang Pendi buat jadi anggota. Eh..tapi abang ude punya alamat email belon..? abang kudu punya dulu tuh..

Bang Pendi : Wah..ribet amat ya..! kayak mao bikin ktp aje. Tapi kenapa harus punye alamat Imel.., emangnye Imel itu anak mane..?

Si Mamo : Walllah..! pusing dah ngomong sama bang Pendi, mendingan kite masang petasan aje Pi..!

Si Pian : Nyok..!! ( bocah-bocah itu pade ninggalin yang bengong en binun )

Bang Pendi : Eh..elu pade mao kemane..? yah..kaga bise pedekate deh gue..( bang pendi manyun sambil garuk-garuk kepale )

Kamis, 10 September 2009

AWARD DARI NURANURANIKU

Sebenernye kaga enak juga nih sama Bu NURA ( NURANURANIKU )karena telat banget pajang award yang beliau berikan di sini, malu juga sama mba Fanny karena sang master cerpen ini nulis posting " JANGAN SUKA NUNGGAK..!" yang isinya nyindir aye yang suka nunggak..he..he,Yasuds..aye buru-buru deh pajang nih award..keren-keren khan..!







Pengen bagi-bagi ame yang laen kayaknye ude pade dapet, kagak enak kalo ngasih award tapi ternyata ude dapet..sekali lagi terima kasih buat Umi NURA ( eh..ngga ape-ape ya bu aye panggil Umi )atas pemberian awardnya, moga-moga bise bikin aye tambah semangat buat nulis..

Selasa, 08 September 2009

NUNGGU BEDUG ( 5 )

Bang Madi : Darimane lu Pen..? tumben pagi-pagi ude kelayapan..biasenye masih ngorok.

Bang Pendi : Eh..baru pulang nginep bang, aye nginep di rumah mpok Salmah semalem..

Bang Madi : Oh..pantesan..! pas teraweh semalem kayaknya rade tertib, kaga ade yang tereak-tereak..( sambil cengengesan..)

Bang Pendi : Set..dah ! emangnye aye bocah, aye mah kaga gitu-gitu amat bang..si Amat aja kaga gitu-gitu..! Lha abang sendiri mao kemane..? keliatannye rade necis nih..

Bang Madi
: Gue mau ke Manggarai..Pen, biase..ade obyekan dikit. Lumayan dah..nambah-nambahin buat beli baju lebaran bini gue..

Bang Pendi : Ke Manggarai..? mao naek ape bang, angkot ape kereta..? ( muka rade serius )

Bang Madi : Niatnye sih naek kereta Pen..emang ngapa..?

Bang Pendi
: Wah..kalo kaga salah liat sih.., kereta yang dari Bogor belon nyampe Manggarai ude pade balik lagi..bang !

Bang Madi : Lha..! bener tuh Pen..emang ade apaan..?

Bang Pendi
: Ye..mane aye tau..! kalo kaga percaya, coba abang liatin kereta yang dari Bogor ke Jakarta. Kalo ude lewat..tungguin bentaran, pasti balik lagi dah ke arah Bogor..( masih dengan tampang serius )

Bang Madi
: Wah..gawat dong..! mane gue bawa ongkos pas-pasan lagi, kalo naek angkot mesti berapakali naek...nih ! Ya ude deh Pen..gue liat dulu ! ( bang Pendi ude keliatan kalo sebenernye die nahan-nahan tawa )

Bang Madi jalan sambil nunduk, keliatannye seperti orang kebingungan. Die ragu-ragu jadi ke Manggarai ape enggak. Pikir bang Madi kalo naek kereta die bisa numpang atawa kagak beli karcis, kalo di tangkep paling-paling suruh bersihin wc.

Bang Mamat : Elu mao kemana Di..? tampanglu kusut amat.. ( pas ketemu di tengah jalan )

Bang Madi
: Eh..bang Mamat ! aye mao ke Manggarai bang.., niatnye sih mao naek kereta. Tapi si Pendi bilang keretanye pade balik lagi..

Bang Mamat : Balik lagi gimane..? ( bang Mamat bingung )

Bang Madi : Kate si Pendi..kereta yang dari Bogor, belon nyampe Manggarai ude pade balik lagi bang...( bang Mamat langsung ngakak..) Lha..ko abang malah ketawa ?

Bang Mamat : Gimane gue kagak ketawa, elunya juga yang oon..! Pan elu tau kalo jalan kereta ude lama dibikin 2 atawa rel ganda, yang satu buat yang dari Bogor ke Jakarta dan yang satunya lagi buat yang dari Jakarta ke Bogor. Gimane balik lagi..orang punya rel masing-masing...( Bang Madi melongo..., die baru nyadar kalo di kibulin bang Pendi..)

Bang Madi
: Kurang ajar si Pendi, kena gue dikibulin. Awas kalo ketemu...! gue bejek-bejek lu Pen...! ( sambil nahan marah, mukenye juga jadi merah nahan malu apalagi bang Mamat masih ngakak. Bang Pendi yang ngintip bang Madi dari pos ronda tawa ngakak sambil guling-guling )

Kamis, 03 September 2009

AWARD DARI BUNDA ELLY

" The Hottest Male Blogger " ck..ck..ck..sebuah predikat yang bukan maen-maen bagi aye, soalnye aye newbi..jadi makasih banget buat bunda Elly atas pemberian awardnye. Gambar awardnye sih bunga liar ( menurut bunda ) tapi mudah-mudahan lelaki yang dapet award ini bukan termasuk kategori tipe lelaki liar..he..he



Mumpung dalam suasana bulan ramadhan saya juga mau menyapa sahabat yang telah sudi mampir di blog ini sekaligus bawa oleh-oleh awrd pemberian bunda..
Dan ini sahabat yang belum kebagian award dari bunda : Mas Abd Basid, Mas Yudi WS, Mas Harto, an4k singkong, kediaman ayah dan jojoba male..
Nah bagi yang berkenan, langsung dicomot aja dah...!

Rabu, 02 September 2009

NUNGGU BEDUG ( 4 )

Bang Somad : Kagak terasa ya bang..kite puase ude 12 hari. Rasa-rasanye baru kemaren.. ( pas lagi jalan bareng ame bang Madi menuju Langgar untuk taraweh )

Bang Madi : Iye Mad.., kalo kite ngejalaninnye karena rasa keimanan kite apelagi kalo bulan puase itu kite manfaatin buat ngeraih sebanyak-banyaknye pahale puase. Rasa-rasanye malah sedih..kesempatan itu mulai berkurang..

Bang Somad : Iye...ye

Bang Pendi : Assalammualaikum..

Bang Madi & bang Somad : Wa alaikum salam..( saling ucapkan salam pas ketemu di jalanan lalu pade salam-salaman )

Bang Madi : Nah gitu dong Pen..! gue demen dah..ngeliat anak mude rajin taraweh kayak elu..( bang Pendi cengar-cengir aje )

Bang Somad : Iye Pen..! tapi elu bukan karena ade maunye kan..? ( sambil ngelirik sendal yang dipake ame bang Pendi )

Bang Pendi : Ya..elah bang Somad ! mentang-mentang sendalnye pernah ketuker, curigaan aje bawaannye..

Bang Somad : Ya maaf Pen..cuma becande ! ( pas di pertigaan jalan ketemu nyak Salminah ame neng Yuli, anaknye yang demplon )

Bang Pendi : Itu anaknye nyak..? ( tanya bang Pendi basa-basi sambil cengengesan )

Enyak Salmineh : Bukan ..! ini nenek gue...( jawabnye judes sambil pasang muke galak. Bang Pendi yang tadi cengengesan langsung diem..klekep, bang Somad ame bang Madi cekakakan sedang neng Yuli cuman senyum-senyum aje )

Bang Pendi : Eh..astaga ! nyak Salmineh abis keselek kolang-kaling ape ye..? galak amat, lagian neng Yuli mau taraweh aje pake bawa-bawa herder segale..( rade sewot )

Bang Madi : Lagian elu Pen.., ame orang tue yang beneran ape..! ucapin salam dulu ke..ape cium tangannye dulu ke..( sambil nahan-nahan tawa )

Bang Pendi : Yah..enyak Salmineh belon pernah denger pantun aye sih...coba dah kalo denger, jangankan cewe-cewe ABG..orang tue kayak die aye yakin klepek-klepek kaya ikan di cengkaling..

Bang Somad : Hu..lagaklu Pen..! cewe sekarang mane mempan elu rayu pake pantun.. ( bang Somad & bang Madi cekakakan lagi )

Habis taraweh bang Pendi masih keliatan nongkrong di depan langgar sambil matanye celingak-linguk.

Bang Somad : Lha..elu nungguin ape Pen.., lagi ngincer sendal yang bagusan ye..?

Bang Pendi : Ah bang Somad.., mau tau aje urusan anak mude..!

Bang Madi : Kalo urusanlu mao nuker sendal, ya emang urusannye die Pen..! lha..die pan hansip..( bang Madi cekikikan , tiba-tiba neng Yuli lewat sendirian sambil senyum-senyum malu..)

Bang Pendi : Eh..sebentar neng..! Pergi ke Belanda beli bawang ame seledri, Ke Tanah Abang jual ayam cemani. Bila adinda Yuli pulang sendiri, Bolehkah abang ikut menemani..

Bang Somad : Beli bawang..jauh-jauh amat Pen ! di Pasar Minggu juga banyak..( bang Somad & bang Madi cekakakan, bang Mamat yang baru nimbrung juga kagak kuat nahan tawa. Neng Yuli nutup mulutnye, kayaknye juga nahan tawa tapi die langsung brenti..ngeliat bang Pendi trus ngangguk-ngangguk )

Bang Pendi : Hehe..hehe..!! hehe..hehe..!! ( bang Pendi ngebacot kayak woody woodpecker sambil jingkrak-jingkrak )

Bang Somad : Hah..! bise aje tuh anak..( yang laen juga pade bengong..)