Rabu, 12 Mei 2010

TAK KENAL MAKA TAK SAYANG

Bang Pendi emang laen daripade yang laen, selain sarap die juga kepale batu. Orang-orang mah...kalo mao deketin cewe paling kagak baek-baekin juga babe ame enyaknye. Kalo ngapel...bawain duren kek...! martabak kek...! atawe apes-apesnye bawain kue cucur..he..he ( Eh..ngemeng-ngemeng kue cucur pade kemane ye..? perasaan ude lama kagak ketemu. Gimane ketemu kalo kagak beli...! he..he ). Nah...kalo bang Pendi mah..boro-boro bawain duren atawe martabak, kasih unjuk batang idungnye didepan enyak ame babenye neng Siti aje die ogah !. Kalo die mao ngajak besukaan neng Siti, die cuman kasih kode dari kebon pisang samping rumah.

Tempo-tempo die pake kode suare kucing..." meooooong..!!" suarenye bang Pendi tapi neng Siti belon nongol.  Yang kedua..." meoooooong...meoooong !! " neng Siti kagak nongol juga..." meooong...meooong...meoooong...!!!" lame-lame bang Pendi kesel juga, tapi tiba-tiba enyaknye neng Siti buka jendela dan langsung nyiram bang Pendi yang lagi ngumpet pake aer bekas cucian piring. " Brisik amat sih..lu cing ! sono jauhan maennye..." omel nyak Salmine. Terang aje bang Pendi langsung basah kuyup, padahal bang Pendi ude dandan abis-abisan. Badan ude pake minyak nyong-nyong punye babenye, tangannye juga ude wangi pake autan sachetan ( abis kagak punye henbodi, yang penting wangi...! he..he ). Akhirnye ntu malem, bang Pendi gagal besukaan ame neng Siti.

Minggu besoknye, bang Pendi ganti kode. Maklumlah bang Pendi ude lama begaul ame James Bodong...katenye sih ganti-ganti kode biar musuh kagak gampang ngelacak...he...he. Nah sekarang die pake suara burung kusidang...bukan kutilang ! ( kena tilangnye kemaren..sekarang giliran sidangnye...he...he ). Denger suara burung dari kebon, keponakannye neng Siti yang kebetulan lagi pade nginep...buru-buru ngambil selepetan ( ketapel ). Langsung aje ntu anak pade nyelepet kearah semak tempat bang Pendi ngumpet...Plettakkkkk..!! wadaaooooow...!! pekik bang Pendi kesakitan. " samber geledek ntu bocah...kepale gue maen selepet aje..., awas lu pade...bakalan gue pites-pitesin kayak kutu..!! bang Pendi nyumpah-nyumpah sambil ngacir dari situ. Nah...itu pengalamannye bang Pendi tapi tetep aje die kagak mao terang-terangan kalo mao ngapel neng Siti. Enakan gelap-gelapan katanye..he..he

" Eh...elu ude baekan Pen ame si Siti ?" tanye si Jabrik waktu die bedue manggul beras.
" Ude sih...die ude mao baekan, tapi sekarang die cuman mao diajak besukaan kalo bilang dulu ame enyak babenye. Kalo kagak begitu...die kagak mao " jawab bang Pendi.
" Lagian elu mao enaknye aje...! mao ame anaknye kagak ijin ame yang miara..( pelihara ) "
" Emangnye kucing brik...dipiara ! sebenernye gue kagak kayak gitu brik...gue juga ude dateng baek-baek. Tapi gue ude terlanjur empet...! apelagi enyaknye kalo ngeliat gue...kayak ngeliat Brad Pitt..he..he maksudnye bangke. Mukanye sepet mulu...mentang-mentang gue cuman kuli manggul beras, lagian bodo amat dah...gue pan demen ame anaknye bukan enyaknye..." kate bang Pendi lagi.
" Ya...mungkin elu kurang trik-trik Pen, makanye sekali-sekali bawain apa kek...sekepel dua kepel.."
" Itu juga ude brik...! pernah sekali gue bawain martabak...waktu ntu kebetulan yang nerima babenye. Ngga lame die ngomong ame nyak Salmine..." Enyaklu...si Mince ude makan belon ? kalo belon ade makanan nih..." nah...gue pikir si Mince itu adenye si Siti atawe empoknye, eeeh...kagak taunye kucing. Wah...gue empet bangat tuh ame babenye.." gerundel bang Pendi, si Jabrik langsung ngakak sambil megangin perutnye tapi kagak lame die malah ngejerit...
" Aw...aw...aw...aw...aw...aw...!!" jerit si Jabrik
" Halaaaaa... makanye jangan kebanyakan nonton tipi, otaklu jadi penuh ame iklan.." pikir bang Pendi si Jabrik niruin iklan A&W di tipi.
" Aw....bu...bu...bukan Peen..! jempol kaki gue kejepit..." kate si Jabrik sambil nunjuk jempolnye yang kejepit kotak ikan asin yang didudukin bang Pendi. Sekarang gantian bang Pendi yang ngakak.

Nah..karena bang Pendi masih aje kepale batu atawe kagak mao baek-baekin calon mertuanye. Akhirnye sekarang die nyesel...pasalnye kemaren ternyate si Siti ngikutin ape kate enyak ame babenye yang nyuruh die ninggalin bang Pendi. Bang Pendi cuman bise pasrah..( diapa-apain die juga mao..! he..he ). Abis mao gimane lagi...itulah akibatnye kalo calon mertue kagak kenal ame bang Pendi, gimane mao disayang. Tapi yang pasti dalem ati bang Pendi ngucap..." Neng Siti...tetep neng Sitinye, yang ude ngebuat hidupnye berwarne kayak permen Gulali.."

51 komentar:

  1. hahaha,,,james bodong...

    masyaallah kasian bgt bang pendi kena aer cucian..

    makin kocak aje ni si abang pendi

    BalasHapus
  2. hahahahah .... main petak umpet... asik juga! cintanya jadi berwarna belang=belang!

    BalasHapus
  3. baca cerita ini lucu banget plus logat betawinya kental banget.. duh tu bang pendi, apa susahnya sih baek2in calon mertua..

    nice post ^^

    BalasHapus
  4. besok jangan pake autan bang pake aje balsem cap lang..ente bisa aja, ane ketawa pas pake autannya geli banget kaga modal

    BalasHapus
  5. Tak sayang maka tak cinta,
    " Aw...aw...aw...aw...aw...aw...!!" jerit si Jabrik,heheee selamat malam sobat.

    BalasHapus
  6. di mari masi ade bang ntu kue cucur, maen dah ke bekasi, masi banyak.
    ngakngakngak...

    ade-ade aje nih, pake disiran aer cucian segale..

    BalasHapus
  7. Bang Pendi..., kapan ya nasib baik berpihak padamu ?

    BalasHapus
  8. Neng Siti.., jangan tinggalin Bang Pendi dong.. karna dah gak ada lagi cewek yg mau sama dia tuh... hehehe

    BalasHapus
  9. beuh ini baru seru....
    kunjungan pertama perut aye udah keram ame ceritenye bang yang satu eni.....
    kalo cinte hajar aje bang...kaga peduli orang mau ngomong ape...kawin lari juga masih ade adatnye bang di sini

    oh ye bang salam kenal ye....

    BalasHapus
  10. bang pendi demen kucing ya, masa manggil siti pake meonggg meonggg

    BalasHapus
  11. he he he..bang pendi ngalah dikit dong ame camer. hi hi hi

    BalasHapus
  12. Hahaha..
    Bang pendi, malang nian nasib mu nak.. hehe..

    BalasHapus
  13. Bang pendi is the best CaMant(Calon Mantu).. hehe..

    BalasHapus
  14. Ane mah kasian ma camernya bang pendi.. hihihi..

    BalasHapus
  15. hahhaaa... ^___________^ bang pendi elok turut prihatin.. ntar bunga duka citanya dikirim langsung (lho??)

    BalasHapus
  16. hahahaha makanya bang... kalo demen ma anaknye, ortunye jg dibaek2in. Kan bakal jadi calon orangtue kite juga tuh. Mangnya si siti lahir dari batu apa. kan lahir dari berkat jasa enyaknya yg udah berkolaborasi dg sukses ma bapaknya siti (ya ialah, masa ma bapaknya tetangga). makanye, kalo cinte ma anaknye kudu cinta jg ma ortunye, tanpa mereka pan siti bakal kagak ade didunia ini dan ketemu ma bang pendi akhirnye (walo ga jodoh juga akhirnya hihihihi *cegah bang pendi yg mau gantung diri di pohon toge*).

    btw, ortu siti sadis juga, baru dgr kucing mengeong dah disiram. gimana kalo mia dtg namu kesana. bisa di lemparin ma ember kali yaaaa

    BalasHapus
  17. Iya,yang ikhlas ya bang,pasti dapat siti baru nanti hehe

    BalasHapus
  18. aw aw aw... ucapan dalam hati bang pendi keren bgt...

    BalasHapus
  19. duhh..patah hati dunk bang...
    kaciannnnn....

    kayana camer_nya bang pendi perlu baca ney blog deh biar lebih tau siapa bang pendi...
    hehee..

    BalasHapus
  20. bang..bang..kalo cinte jgn nyerah gitu, yg semangat dong.tp kalo udeh mentok,cari aje yg laen.itu si maemun yg rumahnya deket bang ipul kan lagi jomblo,haha..

    BalasHapus
  21. waduuuw jempolnya bengkak segede apaan ya heehhe

    BalasHapus
  22. firman batman13/5/10 18:58

    tarik terus brur....pantah...menyerah...si cewek pasti mao kok...seeeeeeeerrrr

    BalasHapus
  23. haduh haduuuuuh....
    tetep semangat atuh bang.... ^^

    maap bang yah baru mampir sekarang ^^

    BalasHapus
  24. Bang pendi... masih malang nasib mu nak.. gkgkgk..

    BalasHapus
  25. yah kasian bang pendi
    ga jadi dapet pacal dunk

    BalasHapus
  26. hehehe, balik lagi Bang Pendi ^^
    mau ngucapin makasih atas kebaikan Bang Pendi yang mau membantu mencarikan pekerjaan : jadi tukang sikat gigi macan XD

    BalasHapus
  27. wah bang pendi patah hati nih...ckckckck y udah neng siti gantian ame aye aje wkwkwkwk

    BalasHapus
  28. mana bang pendi? mo ikutmelancong? tapi di bagasi ya? gak ada tempat soalnye.hehhee

    BalasHapus
  29. wakakakakakkaka
    *ketawa guling2*

    bahasa betawinya fasih yah

    wakakakakakakakakakk

    ~lanjut ketawa

    BalasHapus
  30. Hehehe. Bang Pendi, apes banget yak....

    BalasHapus
  31. Bang pendi ade ade aje nihh mangkenye kalo apel gak useh maen petak umpet segala, untung aje di siram pake aer cucian coba kalo pake aer panas hehee..jadi deh kek rambutan ngelotok tuhh

    BalasHapus
  32. enii bang pendi mau enaknye ajeee, kalo apel bawe dee tuu martabak telor atau kerak telornye aje buat ambil ati emak ame babenye.....

    BalasHapus
  33. ahahaha.. apa kabar bang pendi?? lama tak bersua. masih ga modal aja. ;)

    BalasHapus
  34. Salam Kenal Abang,, Izinkan aku follow , dan sepertinya menarik sekali entry blog ini tapi sa'at ini aku belum sempat baca-baca,,
    Insya allah aku akan datang lagi terima kasih sharingnya

    BalasHapus
  35. aw..aw..aw...lucunye...syukurle bang pendi ude baikan ma siti...hihihi...

    BalasHapus
  36. bang pendi, malang betul nasibmu. tapi tetep semangat ya.
    btw,cerita bang pendi yang lagi ngapel dengan kode-kode lucu juga kayak di sinetron, pake disiram dan diketapel.

    BalasHapus
  37. awet muda tapi yang jadi ceweknye bang mpen eh.. pendi hehe

    BalasHapus
  38. kunjungan balasan....
    seru juga ceritanya...

    BalasHapus
  39. uaah,,bang pendi nya lagi broken heart engga??

    BalasHapus
  40. Kunjungan mlm..
    Happy weekend..

    BalasHapus
  41. kalo aku jadi enyaknya siti, kucincang terus tak bikin keripik haha.. bang oendi bang pendi, aku suka katak *besukaan* haha kesannya gimana gtu wahahaha

    BalasHapus
  42. kalo ada kue kucurnya pesen ye bang :)), neng siti ngga boleh diganti ama siapa gtu, ngga boleh ya :D

    BalasHapus
  43. maaf bang baru mampir dimari 4 hari ini off sibuk dengan urusan dinas , yang ngelola blog aku adik ipar

    BalasHapus
  44. komentar ane dimana bang

    BalasHapus
  45. Wah kasian si Bang Pendi...udah bawa'in apa kek buat calon mertua hhe......

    BalasHapus
  46. Aku udah Follow balik ya Sob(Dj-Site)..makasih banyak udah mau mampir N Follow......Semangat!!!!

    BalasHapus
  47. wahh..
    kasian neh bang pendi ditinggalin ama neng siti..

    BalasHapus
  48. kunjungan malam senin bang pendi. smoga dah ga patah hati skrg ahahahah

    BalasHapus
  49. ngakak bang hahahhaha
    petak umpet ma maenan anak kecil bang hahahha
    lo udah gede petak umpet bonus siraman aer hahahaha

    smangat pagee

    BalasHapus
  50. ::: hahahahaa....

    ::: bang pendi, James bodong ganteng juga gak bang??? xixxi ^__^ mo kenalan dunk ... ahahaha

    ::: Bang Pendi masih belom baekin mertua?yakin??? ^___^v,,

    ::: bingkisan sayang tapi bukan bercanda... hihi http://wiedewriter.blogspot.com/2010/05/malam-oleh-siang.html

    BalasHapus
  51. allow bang pendi....
    mampir lg niee
    tp q blom bca artikelna...hehe

    yasud..tak bca dlu bang
    ntar tag koment lg

    BalasHapus